Великденската добавка от 70 лв. за всички пенсионери започна да

...
 Великденската добавка от 70 лв. за всички пенсионери започна да
Коментари Харесай

Вяра Емилова, БСП: Работим по преизчисляване на пенсиите със средноосигурителен доход към 2021 г.

 „ Великденската добавка от 70 лева за всички пенсионери стартира да се изплаща от през днешния ден и към този момент има хора, които са я получили. Това значи, че за април месец българските пенсионери ще получат минимум 500 лева – това е минималната пенсия от 370 лева, коронавирус добавката от 60 лева, плюс великденската добавка от 70 лева ” Това сподели секретарят на парламентарната група на „ за България ” Вяра Емилова в предаването „ Думата е ваша ” по БСТВ.

По нейните думи упоритото гледище на за преизчисляване на пенсиите стартира да дава резултат, само че това става доста постепенно и на база на доста калкулации. „ Вчера предложихме на нашите съдружни сътрудници преизчисляване на пенсиите от 1 юли със средоосигурителен приход към 2021 година Това е доста значимо, тъй като доста пенсионери се тормозят, че когато спре коронавирус добавката от 60 лева, техните пенсии ще спаднат доста. Няма метод, при който да сме давали толкоз дълго коронавирус добавка и хората са разполагали с тези средства, внезапно да им бъдат отнети. Ние сме наясно с това и аз благодаря на екипа на Министерството на труда и обществената политика, които работят непрекъснато, с цел да предложим най-хубавото решение, което е в синхрон с бюджета и удовлетворява и нашите пенсионери – да не бъдат пенсиите по ниски от това, което получават в този момент ”, безапелационна бе Емилова.

Народният представител от левицата показа и другите оферти на за актуализацията на бюджета: „ Искаме да сложим таван на цените на някои съществени артикули. Това ще помогне на хората да се оправят с рецесията. Производителите няма да пострадат, тъй като ще има държавен фонд, който да компенсира разликата сред ниската и действителната цена.  Предлагаме и диференцирано Данък добавена стойност на контролираните артикули като медикаменти и електрическа енергия. Също по този начин, необлагаем най-малко от 760 лева "

Вяра Емилова показа и усещанията си от срещата с възпитаниците на учебното заведение за планински водачи в Черни Осъм – единственото по рода си в Европа:  „ В съдружното съглашение заложихме, че ще развиваме всички типове туризъм. Затова и днешната среща с възпитаниците на учебното заведение,  техния шеф и преподаватели беше извънредно ползотворна. Благодаря на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, както и на ръководителя на парламентарната Комисия по туризъм Елин Димитров, които също участваха на срещата и изрекоха, първо, своето вдъхновение от тези младежи, и второ, да забележим какви са проблемите в учебното заведение и по какъв начин можем да ги решим. ”

Емилова посочи, че дружно с Елин Димитров са поели ангажимент да изчистят нормативната база и в идното разискване на Закона за туризма да създадат по този начин, че тези възпитаници да бъдат подкрепени с таксата, която заплащат за придобиването на подготовка,  а Министерството на туризма ще работи по олекотяването на самата процедура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР